En lönsam investering

Minska ditt el-beroende

Att koppla en vedeldad kökspanna till ditt befintliga vattenburna värmesystem är en väldigt bra lösning och ett hållbart uppvärmningsalternativ för ditt hus. Det vattenburna värmesystemet sprider värme på ett smidigt och effektivt sätt i din bostad. Kökspannan sprider brasvärmen där den står och övrig värme transporteras genom det vattenburna systemet till resterande rum. Genom att distribuera värme via ett vattenburet värmesystem tillförs en jämn värmefördelning i hela ditt hus. Så länge elden i brinner i kökspannan så håller du enkelt ditt hus varmt utan el.

Kopplar du kökspannan mot en ackumulatortank uppnås bästa miljövänliga lösning, men det gör dig även beroende av el. Med en laddomat som optimerar din kökspannas drift, ett nödströmsaggregat och batterier kan du få en trygg och säker drift om strömmen går. Ladda dina batterier med solceller och du har en lokal och självhållen lösning. som är ekonomisk och hållbar. 

Och här är fler skäl till varför du investera i en kökspanna

En vattenmantlad vedspis, även kallad kökspanna, är en spis
som använder ved för att värma upp vatten som sedan cirkulerar runt spisen och
ger värme till hela huset. Dessa spisar har blivit alltmer populära igen på
senare tid, tack vare deras charmiga utseende och energieffektiva funktion. Men
vad är det som gör en vattenmantlad vedspis så speciell? Här är några fördelar
med dessa spisar:

 • Miljövänliga

  Vattenmantlade vedspisar ett av de mest miljövänliga uppvärmnings-alternativen som finns tillgängliga idag. Eftersom den använder ved
  som bränsle, vilket är en förnybar och koldioxidneutral resurs, är den ett utmärkt alternativ för dem som vill minska sin klimatpåverkan.

 • Energibesparande

  Eftersom vattenmantlade vedspisar använder värme från ved för att värma upp vatten, kan de bidra till att minska dina uppvärmningskostnader. De kan också vara ett bra alternativ för dem som bor på
  platser där det inte finns någon tillgång till el eller gas.

 • Trygghet

  Att kunna laga mat i ett uppvärmt hem är en trygghetsfaktor.
  En vattenmantlad vedspis/kökspanna bidrar till denna trygghet vid strömavbrott och skapar välbehag vid daglig användning.

 • Mysfaktor

  En vattenmantlad vedspis ger inte bara värme, utan också en
  mysig känsla till ditt hem. Att ha en sprakande eld i spisen kan skapa en
  avslappnad och trivsam stämning, perfekt en kall vinterdag.